Kleding beschermt ons lichaam tegen alle mogelijke invloeden van buiten, zoals koude, warmte, regen of zonneschijn. Hoe hoger de risico’s hoe hoger de benodigde bescherming is. BeschermkledingOnline biedt een breed assortiment aan werk- en veiligheidskleding. Voor elke werknemer, voor allerlei werksituaties en voor elke omstandigheid kunt u de juiste oplossing kiezen.
Het belangrijkste verschil is dat werkkleding alleen bescherming biedt aan het productieproces. Denk bijvoorbeeld aan schone kleding in de levensmiddelen industrie zoals haarnetten, wegwerppetten, jassen en overalls. Deze middelen bieden echter geen bescherming aan de werknemer zelf.
Veiligheidskleding heeft als doel de drager te beschermen tegen schadelijke en mogelijke risicovolle invloeden: zoals koude, regen, wind, hitte, gevaarlijke stoffen (o.a. zuren, oplosmiddelen en chemicaliën), gevaarlijke omstandigheden (zoals snijden, schuren, statische en elektrische ontladingen, explosiegevaar) en stralingen (UV en infrarood). Zo kent elke beroepsgroep zijn eigen veiligheidsrisico’s en daar hoort de juiste kleding bij. Bijvoorbeeld signaalkleding voor wegwerkers of beschermende kleding voor werknemers in de chemische industrie.
De eisen voor veiligheidskleding zijn wettelijk vastgelegd in de richtlijn EEG 89/686/EEG. Per kledingsoort zijn Europese normen voorgeschreven waaraan de kleding moet voldoen en de verschillende prestatieniveaus. Daarnaast zijn er nog richtlijnen die hulp bieden bij de keuze voor het product, het gebruik ervan, de verzorging en het onderhoud.
Er hangt altijd een label aan beschermkleding, waarop allerlei symbolen en cijfers vermeld staan. Deze staan voor de verschillende normen en eisen waaraan de kleding voldoet.
Het brede assortiment van BeschermkledingOnline is verdeeld in de volgende groepen: bedrijfskleding, chemiekleding, disposable kleding, laskleding, niet vlamonderhoudende kleding, onder- en tussenkleding, regenkleding, signaalkleding, spijkerbroeken, waadkleding en winterkleding.
Uiteraard is het belangrijk dat u eerst inventariseert aan welke risico’s uw werknemers blootgesteld worden. Elke werksituatie stelt immers andere eisen aan de kleding van de werknemer. Maar ook het draagcomfort is belangrijk. Let op de stofsamenstelling en kies vooral de juiste maat. Hierdoor verhoogt u de acceptatiegraad bij uw werknemers.